IDEA Dil Merkezi
Ankara’da İtalyanca kursu veya İspanyolca kursu arayan sizlere eğitim ortamımızın tasarımına dair ayrıntılı bilgi vermek isteriz.
Too ekibin öğretmenlerin kendi eğitim stratejilerini uygulayabilecekleri ve öğrencilerin yüz yüze gelmelerine olanak sağlayan esnek noktalar bulduğu bir eğitim ortamını tanımlamak için çalıştı. Sınıf yerleşimi, okul ortak alanları, görsel kimlik ve teknolojik düzenleri mekana dahil eden bir konsept tasarladı.
Fırsat, Ankara Türkiye’de yeni kurulmuş bir dil okulu ile geldi. En az lise sonrası öğrencilere hizmet vermeyi hedefleyen okulun kurucuları ve personeli güncel yaklaşımlarını iletebilecekleri temiz ve etkin bir okul ortamı ve rekabetçi yerel pazarda kendi işletmelerinin imajını sunabilecek bir değer arayışı içerisindeydiler. Ve bütün bunların tümü kısıtlı bir zaman zarfı içerisinde gerçekleşmeliydi.
Esnek, etkin ve profesyonel görünümlü eğitim ortamını tanımlayan bir vizyona odaklandık ve farklı görevler için bir takım oluşturduk. Müşterilerimiz kendilerine teklif ettiğimiz süreye uymayı kabul ettiler ve iş birliğini kolaylaştıran ve zamanında geri bildirimler sağladılar. Sonuç olarak çeşitli donelerin stratejik konumlarını geçerli kılmak ve kullanıcıların davranışları ile ilgili tahminlerimizi test etmek ve analiz etmek için “personalar” ve kullanıcı senaryoları gibi İnsan odaklı tasarım gereçlerini kullandık. Bu gereçler süreç içerisinde müşterimizle temas kurmak ve tercihlerimizi motive etmek için bize yardımcı da oldu. Alanların kullanım senaryolarını tanımlayarak bazı alanların diğerlerine karşı az ya da çok esneklik özelliğini açığa çıkarabildik. Bu sınıflardan birisini karma öğrenim / serbest zaman alanı olarak tanımlama seçeneği fikrini vermiş oldu ve diğer taraftaki alanlarda gerçekleştirilen faaliyetler arasındaki potansiyel karmaşayı ortadan kaldırdı.
Sınıfların yerleşim düzeninde, uygulanacak öğretim metotları ve okul personelinin ihtiyaçlarından aldığımız bilgiler etken oldu. Sınıflarda oluşturulan sistem, birçok öğrencinin aktif katılımını, beyaz tahtanın sıkça kullanımını, grup aktivitelerini, öğretmenlerin mobil cihazları ve bilgisayarlarından yürütülen filmler ve diğer medyaları, ses sisteminin ve projektörlerin yoğun olarak kullanımını destekleyen şekilde tasarlandı.
Farklı alan kullanımlarına olanak sağlaması için mobilya kurulumunun esnek olması gerektiği konusunda anlaştık: Öğretmen, grup çalışması ve öğrenci odaklı. Ayrıca, bazı resmi olmayan öğrenim alanları da sağlanmalıydı. Farklı sınıf kullanımlarının mümkün olduğunu kanıtlayan birkaç farklı yerleşimi değerlendirdik ve bu da mobilya seçimimize yön verdi.
IDEA’daki rahat ve etkileşimli sınıf düzenini, iletişime önem veren ders işleme tarzını, hocaların kalitesini görünce çok mutlu oldum.”Betül
Teknik objeler sınıf düzenleri ve okul ortamı ile uyumlu olan, sınıf içi ses/video cihazlarını, projektör yansıtılabilir beyaz tahtaları, network ağına öğrencilerin katılabileceği ve kendi cihazlarını uyumlu bir şekilde kullanacakları bir stratejiyi barındırıyor. Müşterimize ürün tedarikinde ve kurulumunda yardımcı olmak için teknik aletlerin ve yerleşimlerini detaylandıran kılavuzlar ile eğitim alanlarının kullanımını harmanlayan ve uyumlu hale getiren bir sınıf vizyonunu oluşturduk.
Emeği Geçenler:
Tasarım Ekibi: Francesco Bagni, Ivan Pecorari, Jean Jacques Rossouw
Mimari tasarım / Kullanıcı araştırması: Francesco Bagni
Işıklandırma Danışmanı: Giovanni Giacomelli
Teknik elemanlar tasarımı: Ivan Pecorari
Görsel Kimlik: Jean Jacques Rossouw
Proje Yöneticisi: Ivan Pecorari
Hakkımızda daha fazla bilgi için: